fredag 17. desember 2010

Spektakulært julespill i St. Paul kirke


Engelen Gabriel dalte ned fra sky da tiendeklassingene ved St. Paul skole fremførte sitt årlige julespill i kirken 17. desember.


St. Pauls julespill er ikke helt som andre julespill. Her danser engler ballett opp midtgangen, de synger i englekor fra høyt oppunder taket og et velfungerende tausystem sørger for at den lysende stjernen kan lede vei helt fra orgelgalleriet til stallen.

Engleskaren var stor.

Dramatisk engleentré

Engelen Gabriels spektakulære entré fra galleriet ble muliggjort ved hjelp av trinseverk og en klatresele godt skjult under engledrakten. Julespillet startet nemlig hele ni måneder før julen, med engelens besøk hos Maria. 

Alle foto: Ragnhild H. Aadland Høen

Imponerende innsats

Tiendeklassingene imponerte både med sitt overbevisende skuespill, kostymene, det tekniske og ikke minst med svært dyktige musikere, sangere og dansere. Josefs omsorg og Marias moderlige ro var spesielt troverdig da Jesus-barnet fant ut at han hadde fått nok av det hele. Ingen av skolens 340 elever var i tvil om at det Jesus-barnet var ekte.

Maria og Jesus-barnet gjorde inntrykk på alle. ikke minst på Ingrid (3).
Nytt av året var kroningen av Maria på slutten av julespillet. Dronningmoren tok barna med storm også etter at julespillet var over. Ingrid på tre år var siden hellig overbevist om at hun hadde hatt æren av å møte det ekte Jesus-barnet og den ekte Maria.

Takk til elever og lærere ved St. Paul skole for nok et strålende julespill!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Har dere filmet hele julespillet?

  SvarSlett
 2. Hei! Det var noen fra skolen som tok bilder under julespillet, men jeg vet ikke om de filmet. Hør med skolen: skolen@stpaul.no

  SvarSlett
 3. Svein Johannessen6. januar 2011 kl. 15:02

  Flere bilder fra julespillet finnes på skolens internettside http://www.stpaul.no/bilder/julespill_2010/index.html

  SvarSlett
 4. Joda!
  Julespillet er filmet med "mini-DV system". En sammenhengende råfilm med håndholdt kamera på 21 min.
  Det er mulig elevene vil klippe og lage en kortversjon. Hvis noen vil hjelpe med redigering, så ta kontakt med skolen.

  Jan Wilhelm
  55215900

  SvarSlett