tirsdag 15. februar 2011

Ledertrening på Mariaholm

Går du på videregående? Har du lyst til å få nye katolske venner fra hele landet? Vil du ta ansvar i Kirken? Da bør du få med deg Vårsamlingen 2011 på Mariaholm. Vær rask, for påmeldingsfristen går egentlig ut i dag!

Vårsamlingen 2011 er en ledertreningsleir i regi av Norges Unge Katolikker (NUK). Den avholdes på NUKs leirsted Mariaholm 4.-6. mars. Mariaholm ligger en times kjøring utenfor Oslo, og du får reisestøtte etter NUKs gjeldende regler (se www.nuk.no). Du kan delta på både Vårsamlingen og det kurset som St. Paul menighet arrangerer helgen etter (11.-13. mars). Dersom du ikke var med på menighetens ledertrening før jul, kan du ta Introkurset på Vårsamlingen og slik bli kvalifisert for Oppfølgingshelgen (Kirkekurset) i menigheten 11.-13. mars.

Andre med samme trosengasjement
Som katolikk i Norge føler du deg kanskje alene, men i virkeligheten er det flere tusen unge som går i kirken hver eneste søndag. Gjennom NUKs leirer og helgearrangementer kan du møte andre med samme trosengasjement. Hvis du husker tilbake til en eller flere leirer du har vært på, vil du kanskje merke at programmet var gjennomført, spennende og hadde en god balanse mellom tro og moro. Dette kommer ikke av seg selv, og NUK trenger stadig flere dyktige ledere som kan bringe dette videre. På Vårsamlingen får du muligheten til å utvikle deg som katolsk lederemne sammen med entusiastisk katolsk ungdom. Ledertreningen vil gi deg den skoleringen du trenger for å være aktiv i menigheten, i lokallaget og på nasjonalt plan.

Fire kurs
NUK arrangerer to ledertreningshelger i året, hvor du deltar på ett kurs hver gang. Etter fire helger er du ferdig med ledertreningsopplegget og får diplom. Kursene er for det meste muntlige og spesielt laget for nettopp deg som er ungdom.

Som en del av ledertreningsopplegget vil du få muligheten til praktisk deltakelse i menigheten. Det kan for eksempel være verv i barne- og ungdomsarbeid, assistent i katekesen, hjelpe til med kirkekaffe, hjelpe til med Evangelieforklaring, lesninger under Messen eller at du engasjerer deg i Adventsaksjonen. Høst- og vårsamlinger er også fine springbrett for aspirantledere til påske- og sommerleirene som NUK arrangerer.

Praktisk info
Tid: 4.-6. mars 2011
Sted: Mariaholm, Spydeberg
Aldersgrense: 15 år og inntil du er ferdig med vanlig videregående. Du må være konfirmert.
Oppmøte: I Oslo, i Akersveien 16 a, fredag den 4. mars innen kl. 15.45.
Hjemreise: Ankomst i Akersveien, Oslo ca kl. 16 søndag 6. mars.
Deltageravgift: 800 kroner (1200 kroner for ikke-medlemmer). Du betaler med kort når du melder deg på. Reisestøtte etter NUKs gjeldende regler (se www.nuk.no).
Meld deg på idag, på checkin.no. Påmeldingsfristen er egentlig 15. februar, men det vil være mulig å melde seg på noen dager til. Meld deg på så fort som mulig, for plutselig er påmeldingsportalen lukket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar