fredag 25. mars 2011

Bildeserie fra de nye nonnenes ankomst til Marias Minde


Torsdag 24. mars ble det skrevet kirkehistorie i Bergen. Søstrene av det hellige kors kom fra Vietnam for å etablere seg på Marias Minde. Klikk på bildene for å se en større versjon.


NB: Det blir en stor velkomstmesse for å ønske de nye søstrene velkommen på Marias Minde søndag 27. mars klokken 10.00. Alle menighetens prester vil delta. Etter messen er alle hjertelig velkommen til kirkekaffe med vårruller i søstrenes refektorium. Marias Minde ligger i Ytre Sandviken i Bergen, og har adresse Nylandsveien 31

FØR LANDING: Søstrene landet klokken 11.50 på Flesland. Her står velkomstkomiteen klar med blomster. F.v. Sr. Mary, Luyen og Sr. Madeleine. Alle foto: Kari Berle
VELKOMSTSANG: 15 fra menigheten var møtt fram for å ønske søstrene velkommen. P. Tien ledet velkomstsangen på vietnamesisk. Teksten var basert på Jesaja 52,7: "Hvor fagert det er når den som bringer gledesbud, kommer løpende over fjell, melder fred og bærer godt budskap, forkynner frelse og sier til Sion: "Din Gud er konge!""

NYLANDET: Like etter ankomst. T.h. journalist Leif Rune Løland fra NRK P1 "Her og nå".

ENDELIG FREMME: F.v. Sr Madeleine, Sr. Chi, Sr. Terexa, Sr Maria (skal til Hønefoss), Sr Dung, Sr Anna (priorinne), Sr Ane og Sr Mary (Fransiskussøstrenes forstanderinne). De nye søstrene er utdannede sykepleiere og førskolelærere. De ni St. Franciskus Xaveriussøstrene skal fortsatt bo på Marias Minde.
SOLID PRESSEDEKNING: Både radio-, tv- og avisjournalister dekket den historiske begivenheten. Klikk her for å se og høre NRK-reportasjene. Sr. Madeleine (t.v.) har på seg søstrenes hverdagsantrekk, mens Sr. Chi har på reiseantrekket.
MEDHJELPERE: Takket være solid hjelp på kjøkkenet fikk søstrene deilig vietnamesisk mat ved ankomst. Her Luyen (t.v.) og Huong.
19 TIL BORDS: Tid for mat, etter ett døgn på reise. De nyankomne søstrene kan allerede noe norsk, og avsluttet måltidet med å synge på norsk: "Jeg er livets brød, den som kommer til meg skal aldri sulte, jeg er livets brød. Jeg er det levende vann, den som tror på meg skal aldri tørste, jeg er det levende vann." (Jesus i Joh. 6,35)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar